نام دیگراترج در طب سنتی اترج کبیر و به زبان فارسی بالنگ یا بادرنج است ولی در هر شهر یا کشوری این گیاه به نام های متفاوتی نام گذاری می شود به طور مثال به زبان یونانی مارسیسقا گفته می شود و یا در زبان هندی به بجوژه نام گذاری شده است.
گیاه شناسان اترج را به صورت درختچه ای نامنظم باخارهای کوتاه وبرگ های معطرمعرفی می کنند. میوه گیاه اترج دارای طبع سرد است این میوه بیضی شکل، دارای پوست ضخیم و ناهموار ومایل به زرد کم رنگ می باشد. دارای بوی مطبوعی است که از گل های این گیاه دریافت می شود به همین جهت در صنایع غذایی و تولید انواع مربا از آن استفاده می شود.
اترج خواص زیادی دارد ازاین گیاه می توان به عنوان یک نوشیدنی بسیار با ارزش ومفید به مردم معرفی کرد. چون ازویتامین ث برخوردار است.
طبع گیاه اترج:
اترج ازطبیعت گرم وخشک برخوردار است و پوست آن ازطبع گرم وخشک وشحم یعنی گوشت آن سفید رنگ وپوستش مایل به زرد این گیاه است.
ازبرگ وشکوفه این گیاه پرخاصیت روغن گرفته می شود. این روغن مفید برای رفع بی حسی، لقوه و رعشه است و برای درمان درد مفاصل بسیار استفاده می گردد و برای ماساژ از این روغن می توان بهره مند شد.
خواص درمانی اترج:
1- سرشار از ویتامین ث
2- رفع سکسکه
3- رفع عطش
4- تقویت کننده قلب
5- تصفیه کننده خون
6- مقوی معده
7- ضد تعوع بسیار قوی
8- موثر جهت طحال
9- آرام بخش اعصاب
10- خوشبو کننده دهان
11-تقویت کننده سیستم گوارشی بدن بخصوص کبد
12- پاد زهری قوی برای سم ها (تسکین درد گزیدگی نیش عقرب پرنده و مار شاخ دار)
مضرات وموارد منع مصرف:
از این گیاه دارویی نباید خود سرانه استفاده کرد. مصرف اترج در گرم مزاجان باعث ایجاد سردرد می شود و برای رفع این مشکل باید ازعسل و بنفشه استفاده کرد. استفاده آن برای کودکان زیر یکسال ممنوع می باشد.همچنین برای افردای که دچار یبوست می شوند نیز غیر قابل مصرف است.
فروشگاه اینترنتی کاشان سوغات با عرضه محصولات ناب و اعلا در زمینه عرقیجات گیاهی آماده همکاری و فروش جزئی و عمده محصولات خود می باشد تمامی محصولات فروشگاه آنلاین کاشان سوغات به صورت کاملا ارگانیک و از بهترین محصولات باغات شهرستان های کاشان قمصر و جزاوند تولید می شود